Гройсман уточнив, про що він говорив із Нуланд

Читать на русском
Помічник Держсекретаря США Вікторія Нуланд не ставила перед Україною конкретних вимог щодо проведення виборів на Донбасі.
Володимир Гройсман і Вікторія НуландФото: ВРУ

З боку помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд не було жодних категоричних заяв щодо проведення виборів на окупованому Донбасі.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи свою зустріч із Нуланд, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Я вчора зустрічався з Вікторією Нуланд. Таких категоричних заяв (про те, що США вимагають виборів на Донбасі влітку та внесення змін до Конституції в обмін на продовження антиросійських санкцій – Ред.) не було. Ми проговорили питання проведення реформ у країні, макрофінансову підтримку США», – уточнив глава уряду, відповідаючи на запитання журналістів у середу, й додав: «Конкретних речей, конкретних термінів на моїй зустрічі з Нуланд не було».

Нагадаємо, у вівторок депутат від «Самопомочі» Вікторія Войціцька заявила, що на зустрічі з представниками парламентських фракцій Нуланд сказала про те, що вибори на окупованих територіях мають відбутися в липні цього року, а до того Україна має внести зміни до Конституції України для закріплення їх особливого статусу в Конституції. В обмін на це представниця США нібито пообіцяла продовження санкцій проти РФ ще на 9 місяців.

Додамо, що рівень відповідальності Володимира Гройсмана, згідно з рейтингом «Слова і Діла», становить 66%. Порівняти ефективність його роботи з ефективністю інших членів Кабміну можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: