Насалик назвав умови, за яких Україна купуватиме російський газ

Читать на русском
Глава Міненерговугілля Ігор Насалик заявив, що Україна готова купувати російській газ у разі встановлення на нього економічно вигідної ціни.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що Україна готова купувати російській газ у разі встановлення на нього економічно вигідної ціни.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Насалика, після відповідної пропозиції з низькою ціною Україна може укласти окремий пакет для закупівлі російського газу.

НКРЕКП радить не перераховувати платіжки за газ за 2015 рікНаціональна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг рекомендує постачальникам природного газу утриматися від донарахування обсягів спожитого природного газу минулих періодів у зв'язку зі скасуванням постанови №237 Кабінету міністрів України.

«Економіка грає першочергову роль. І тому я не відкидаю тієї умови, що в рамках контракту окремого пакету, якщо ціна газу буде економічна вигідною для України, такий контракт може бути підписаний», – заявив він.

Також глава Міненерговугілля додав, що ухвалення Кабміном нової ціни на газ зменшить його вартість для українців, які користуються газовою плитою та колонкою, на 8-9%. Він додав, що таких сімей в Україні є близько 8 млн осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: