Арешт Медведчука залишиться на рівні інформаційної кампанії – експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Зважаючи на політичний вплив і зв'язки Медведчука, навіть серед нинішніх політиків, далі інформаційної кампанії справа не піде.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи інформацію про те, що в МВД підтримують ідею арешта екс-глави АП Леоніда Кучми Віктора Медведчука.

«Проблема не лише в політичній волі для можливості арешту Мадведчука. Якраз опонентів зараз набагато більше, ніж його друзів. Навіть якщо щодо Медведчука візьмуть до уваги різні факти, а це не лише підтримка «Українського вибору», який став базою сепаратистських настроїв для окупації та анексії, але й участь у приватизації, справа все одно не матиме результату», – розповідає експерт.

На переговорах у Мінську не потрібні Медведчук і Кучма – експертДомовлятися в Мінську в одні ворота з Медведчуком і Кучмою – це точно не легітимність у переговорах.

Як наголосив Юрчишин, враховуючи нинішній стан прокуратури, судової гілки влади, а довгий час куратором судової системи був Андрій Портнов – давній колега Медведчука – ці справи, навіть якщо дійдуть до чогось конкретного, просто розваляться в судах.

«Добре, що дискусія повертається, але далі інформаційного приводу навряд чи піде. Можливо, якщо фактаж буде достатнім, будуть проведені перевірки діяльності організації «Український вибір». Хоча перевірки були й раніше, навіть щодо рядових членів, які брали участь у сепаратистських заходах під час так званої «русской весни». Але це не вплине на кампанію проти Медведчука», – проаналізував ситуацію Ярослав Юрчишин.

Додамо, що народні депутати почали збирати підписи з вимогою до СБУ, ГПУ та МВС заарештувати Віктора Медведчука. Повідомляється, що зібрано вже близько 40 підписів.

В «Народному фронті» також заявили, що незабаром розпочнуть збір підписів простих громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: