Луценко-генпрокурор: політики і журналісти висловилися «за» і «проти»

Читать на русском

Українські політики і журналісти оцінили можливість призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України

«Упевнений, що на наступному пленарному тижні – не повинні затягувати – країна повинна отримати нового генпрокурора», – сказав Президент Петро Порошенко 4 квітня. Вчора віце-спікер Ірина Геращенко закрила останнє пленарне засідання у цьому місяці. Наступне відбудеться 10 травня.

Таким чином, Україна так і не отримала нового генерального прокурора. Головним кандидатом на цю посаду поки що є керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

Призначення Луценка до ГПУ: експерти назвали «за» і «проти»Політолог проаналізував імовірність призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Епопея з призначенням Луценка генпрокурором вже набуває обрисів телевізійного серіалу. Оскільки у Юрія Віталійовича немає необхідного досвіду роботи в сфері права, а також відсутня юридична освіта, в Раду був внесений спеціальний законопроект № 4469, який дозволив би лідеру пропрезидентської фракції очолити Генеральну прокуратуру.

Однак профільний парламентський комітет підтримав інший документ, відправивши законопроект «під Луценка» авторства Руслана Князевича та Сергія Алексєєва на доопрацювання.

Кандидатуру Луценко на посаду генпрокурора підтримує «Народний фронт», який, до слова, висунув умовою голосування призначення представника «НФ» першим заступником глави ГПУ.

Українські журналісти і політики по різному оцінюють можливість Луценка-генпрокурора. «Слово і Дыло» вирішило поділитися кількома думками «за» і «проти» такого призначення. Серед авторів - журналіст Леонід Швець, нардеп «БПП» Віталій Чепинога та журналіст Дмитро Гнап.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: