Експерт пояснив, чому «БПП» ризикує «поховати» себе як фракцію

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Здорового глузду та логіки в призначеннях немає вже давно, а результатів діяльності – тим більше.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що нардепи готові змінити закон для призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора.

«Мабуть, зараз наші політики вважають, чим абсурдніший процес, тим менше питатимуть за результат. У разі призначення Луценка до ГПУ та передачі керівництва «БПП» Кононенку фракція «ховає» саму себе. Це буде мертва фракція», – переконана Лупова.

За її словами, Луценко хоче в Генпрокуратуру давно, ще з часів Майдану, й у разі призначення він триматиметься за посаду набагато сильніше, ніж Шокін, тому що йому нікуди більше йти.

«Якщо Луценко піде з фракції, він туди навряд чи повернеться», – припускає конфліктолог.

Призначення Луценка до ГПУ: експерти назвали «за» і «проти»Політолог проаналізував імовірність призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

На її думку, нинішня ситуація з ГПУ – це чергова «підкилимна» гра.

«Давайте перепишемо закон під чергового політика. Закони просто абсурдно штампують і пишуть під себе. Це абсолютний нонсенс», – вважає експерт.

При цьому вона наполягла, що в разі призначення Луценка прокурори, які були, є й будуть у ГПУ, почнуть саботаж зверху донизу й потім зібрати все буде вкрай складно.

Також вона зазначила, що зараз головна боротьба відбувається між Порошенком та Гройсманом, що несподівано для Президента, але прогнозовано для тих, хто добре знає Гройсмана.

«Всі розставляють людей, з якими потрібно розрахуватися посадами, й тих, кому довіряють. Ніхто не думає про реформи, майбутнє країни та професіоналізм. Дорослі хлопчики – дорослі іграшки», – підкреслила Тетяна Лупова.

Як відомо, раніше Юрій Луценко говорив, що не збирається ставати генпрокурором, але вчора заявив, що в разі необхідності готовий очолити ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: