Зубко передав лише частину повноважень громадам без змін до КУ

Читать на русском
Геннадій Зубко зміг лише частково виконати власну обіцянку щодо передачі повноважень громадам без змін до КУ.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зміг лише частково виконати власну обіцянку щодо передачі повноважень громадам без змін до Конституції України.

Відповідну обіцянку міністра «Слово і Діло» зафіксувало ще наприкінці вересня 2015 року.

Так, у телефонній розмові від 20 квітня 2016 року директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Сергій Шаршов повідомив, що завершення процесу перерозподілу функцій, повноважень від центрального управління відбуватиметься лише після внесення змін до Конституції України. Пропоновані зміни дадуть змогу забезпечити ефективну систему територіальної організації влади в Україні.

Водночас деякі повноваження Мінрегіону все ж вдалося передати на місця. Наприклад, відомство змогло частково провести фінансову децентралізацію, що надала змогу громадам отримати більше коштів. Також регіони можуть вирішувати й деякі питання, пов'язані з реєстрацією фізичних та юридичних осіб.

Таким чином, Геннадій Зубко зміг лише частково дотримати свого слова, а це означає, що обіцянка є невиконаною.

Нагадаємо, 29 вересня 2015 року міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пообіцяв передати на місця ті повноваження, які можна передати без змін до Конституції України.

Крім цієї, Зубко має ще 13 невиконаних обіцянок із 48, зафіксованих «Словом і Ділом». Також глава Мінрегіону зміг виконати 22 обіцянки, а ще 12 – перебувають у процесі виконання. Рейтинг відповідальності міністра – 46%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: