Україна відновить позики на зовнішніх ринках у 2018 році – Данилюк

Читать на русском
Повернутися до практики розміщення облігацій буде складно, так як потенційним інвесторам необхідно показати наявність перспективи розвитку країни, щоб вони змогли довірити свої капітали.
Міністр фінансів Олександр Данилюк

Україна планує повернутися до практики розміщення облігацій на публічних зовнішніх ринках запозичення в 2018 році.

Це стане можливим завдяки продовженню співпраці з МВФ і проведенню реформ у країні, заявив міністр фінансів Олександр Данилюк на конференції «Тиждень структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе», повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«У 2018-2020 роках Україні необхідно виплатити $18 млрд», – пояснив необхідність повернення України на ринки запозичення глава Мінфіну.

Данилюк підкреслив, що повернутися до практики розміщення облігацій буде складно, оскільки потенційним інвесторам необхідно показати наявність перспективи розвитку країни, щоб вони могли довірити свої капітали.

Політика боргу: скільки Україна винна кредиторамУкраїна продовжує жити за рахунок зростання боргового навантаження. Всупереч обіцянкам політиків державний борг залишається на досить високому рівні, досягнувши в цьому році $120 млрд.

«Ми можемо без МВФ місяць, два, може, навіть рік. Без реформ за кілька місяців настане криза», – зазначив Данилюк.

Як повідомлялося раніше, народні депутати скасували кінцеву дату дії мораторію на виплату частини державного боргу, яка встановлена ​​чинним законодавством.

Нагадаємо, що державний зовнішній борг України досяг історичного максимуму в $43 млрд на кінець 2015 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: