Гонтарева: місія МВФ готова приїхати до Києва

Читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду готова прибути в Україну після запрошення уряду, стверджує глава НБУ Валерія Гонтарева.

Керівник Національного банку України Валерія Гонтарева підтвердила готовність уряду найближчими днями запросити в Україну місію Міжнародного валютного фонду.

Про це вона заявила в ході прес-конференції в четвер, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому, за словами Гонтаревої, в МВФ уже чекають запрошення з України, а затримка наразі за Міністерством фінансів.

«Можу вам сказати, що місія налаштована прибути якомога швидше. Це зараз залежить від Міністерства фінансів, від того, коли вони підтвердять, що будуть готові. Я розмовляла з першим віце-прем'єром Степаном Кубівим, міністром фінансів Олександром Данилюком. Вони сподіваються, що це станеться найближчими днями, вони запросять місію. Місія готова прибути», – підкреслила глава Нацбанку.

Як відомо, загальний обсяг відкритої в березні 2015 року чотирирічної програми допомоги становить близько 17 млрд дол. США, але наразі з 8 запланованих траншів кредиту Україна отримала лише два – в розмірі 5 і 1,7 млрд відповідно. З осені минулого року співпраця України з Фондом за фактом припинена.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: