Кубів розповів, коли Україна отримає третій транш від МВФ

Читать на русском
Україна не наполягає на об'єднанні декількох траншів фінансування в рамках меморандуму з МВФ.
Степан Кубів

В уряді України розраховують завершити перегляд програми реформ із МВФ та отримати третій транш кредиту до кінця другого кварталу поточного року.

Про це заявив журналістам перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Плануємо зробити все (включаючи перегляд програми та отримання коштів) до кінця кварталу – так було би правильно сказати. Травень або червень», – сказав Кубів.

За словами віце-прем'єра, є певна часова лінійка з виконання доручень, включаючи підготовку законопроектів.

«Мабуть, потім буде проведена скайп-конференція з МВФ, ми отримаємо додаткові принципи формування позиції Мінфіну, Мінекономіки та інших міністерств. Це має бути зроблено до 1 травня, прем'єр чітко поставив завдання», – поінформував Кубів журналістів у вівторок.

Чи стане Кубів фактором примирення нового Кабміну та парламенту? ЕкспертЕксперти проаналізували той факт, що в новому складі уряду перший віце-прем'єр – міністр економрозвитку та торгівлі Степан Кубів відповідатиме за співпрацю з Верховною Радою.

Він також повідомив, що позиція української влади буде узгоджуватися й з іншими кредиторами – ЄБРР і Світовим банком.

За його словами, Україна не наполягає на об'єднанні декількох траншів фінансування в рамках меморандуму з МВФ.

Як повідомлялося раніше, Україна продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом у просуванні реформ відповідно до умов меморандуму 2015 року.

Як стало відомо, МВФ незабаром може направити свою місію в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: