Данилюк розповів, за якої умови МВФ може змінити правила кредитування України

Читать на русском
Якщо зростання економіки України не буде вписуватись у критерії програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, МВФ може переглянути свої вимоги.
Олександр Данилюк

Якщо зростання економіки України «не буде вписуватись» у критерії програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, МВФ може переглянути свої вимоги.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк, пише «Слово і Діло».

За його словами, програма МВФ має бути виключно підтримуючою, водночас розвиток України залежить тільки від нас.

Розенко розповів, за якої умови МВФ дозволить підняти соціальні стандартиМВФ може дозволити українському уряду підвищувати мінімальні зарплати та пенсії, вважає міністр соціальної політики Павло Розенко.

«Ми самі повинні розуміти, якими будуть наші держфінанси, яких змін ми хочемо. Якщо ми це робимо, при цьому вписуючись у параметри МВФ – це чудово. Якщо ми забезпечуємо зростання, але в рамки МВФ трохи не вписуємося, то в процесі перемовин, гадаю, цілком реально домогтися перегляду критеріїв», – переконаний Данилюк.

Втім, поки що Україна і зростання економіки не показує, і критеріїв МВФ не виконує, визнав міністр.

«І дефіцит наш найчастіше роздувається за рахунок прийнятих нами ж рішень. Запитаймо себе: чи хоч один із законів, що ухвалювався всупереч вимогам програми МВФ, сприяв економічному зростанню, зайнятості? Дуже в цьому сумніваюся…», – резюмував глава Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: