Кличко: вміст шкідливих речовин у повітрі Києва перевищив норми

Читать на русском
У зв'язку з пожежею поблизу столиці міський голова розпорядився регулярно робити проби повітря, обмежити рух вантажного транспорту та мити асфальт.

Віталій Кличко стверджує, що результати аналізу вмісту шкідливих речовин у столичному повітрі перевищують допустимі норми.

Щоб попередити погіршення ситуації, міський голова Києва розпорядився заборонити спалювання відходів, приготування їжі на відкритому повітрі, обмежити рух вантажного транспорту та мити вулиці, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політика.

«За результатами досліджень 9 червня 2015 року вміст ангидідриду сірчистого в повітрі в контрольних точках перевищував гранично допустимі концентрації в 2,5-6,7 рази. Через погодні умови у приземному шарі атмосферного повітря накопичуються забруднюючі речовини. За рівнем забруднення ангідридом сірчистим ситуація характеризується як недопустима, а за ступенем небезпечності – як помірно небезпечна і небезпечна», – пояснив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

«З метою попередження погіршення ситуації в Києві я розпорядився вжити наступних заходів: не допускати спалювання відходів, тощо та приготування їжі на відкритому повітрі і в невстановлених місцях; обмежити рух вантажного транспорту на вулицях міста; здійснювати в столиці щоденний полив проїжджої частини та тротуарів вулиць, прибудинкових територій і зелених зон», – йдеться у заяві Кличка.

Також градоначальник Києва порадив людям, що мають хронічні захворювання дихальних шляхів, серцево-судинні хвороби, захворювання шкіри та алергічні прояви, не перебувати на відкритому повітрі без зайвої потреби.

Додамо, що міська влада обіцяє щодня проводити заміри повітря у п'яти різних точках столиці, доки ситуація не стабілізується.

Тривогу очільників Києва викликала масштабна пожежа на нафтобазі у Васильківському районі Київської області, що не вщухла й досі. Там, за останніми даними, повністю вигоріли 4 резервуари з нафтопродуктами, а кількість людських жертв на цей момент зросла до 4.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: