Яресько залишиться одним із головних комунікаторів Києва та Вашингтона – експерт

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Безумовно, Наталія Яресько повернеться до своєї інвестиційної компанії, в якій вона припинила управління, перебуваючи на посаді міністра фінансів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи заяву Наталії Яресько про те, що їй надійшло багато пропозицій про працевлаштування й вона планує продовжувати роботу в Україні.

«Також, скоріш за все, Яресько виступатиме головним консультантом українського уряду та Мінфіну в частині взаємовідносин із МВФ та іншими нашими кредиторами», – припускає Биков.

На його думку, в першу чергу Яресько буде одним із головних комунікаторів Києва та Вашингтона.

Також експерт розповів, що Данилюк, якого зараз призначили до Мінфіну, є стовідсотковою креатурою Яресько. З нею разом він літав на зустріч із представниками МВФ щодо виділення Україні траншів.

Яресько розповіла, скільки заробила в 2015 роціГлава Міністерства фінансів України Наталія Яресько оголосила інформацію про доходи, згідно з якою вона заробила в 2015 році 121,73 тис. грн.

«Уже тоді Яресько його представляла як довірену особу», – підкреслів Сергій Биков.

Політолог Гліб Канєвський також вважає, що оскільки Наталію Яресько підтримують міжнародні партнери, щоб не ускладнювати ситуацію, їй запропонують якусь посаду, але без впливу та повноважень для прийняття рішень.

Експерт переконаний, що з боку «БПП» і «НФ» досить небезпечним кроком була заміна Яресько на посаді міністра фінансів, тому що Захід її цілковито підтримував.

Як відомо, 14 квітня ВР затвердила всіх членів Кабміну. Новим міністром фінансів став колишній заступник голови Адміністрації Президента Олександр Данилюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: