Данилюк розповів про пріоритети своєї роботи в Мінфіні

Читать на русском
Новоспечений міністр фінансів України Олександр Данилюк вважає, що головними напрямками його роботи мають стати співпраця з МВФ і реформа системи державних фінансів.
Олександр Данилюк

Новопризначений міністр фінансів України Олександр Данилюк визначив основним і першочерговим напрямком своєї роботи відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це він розповів у інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня», передає «Слово і Діло».

«Головне – це співробітництво з МВФ. Також невідкладно, але з прицілом на більш довгострокову перспективу, хочу почати системну реформу сфери держфінансів, поміняти роль самого Міністерства фінансів», – окреслив свої завдання Данилюк.

На думку міністра, роль Мінфіну недооцінена, адже саме це відомство може стати ключовим у стимуляціє реформ в освіті, медицині й соціальній сфері.

Гройсмана не бентежать бізнес-зв'язки ДанилюкаВолодимира Гройсмана задовольнило пояснення Данилюка про непричетність до роботи британських компаній, у чому його звинуватив Ляшко.

«Потенціал Мінфіну використовувався далеко не в повній мірі. Хоча за допомогою цього міністерства можна зробити дуже багато. Саме Мінфін за допомогою механізмів фінансування може стимулювати реформи і освіти, і медицини, і соціальної сфери», – наголосив він.

Також у своїй діяльності новий міністр обіцяє притримуватися коаліційної угоди. «Свого часу я брав участь у підготовці цього документа, а потім неодноразово критикував його невиконання. Тому для мене це – ще один пріоритет номер один. У цьому контексті бачу свою роль в підтримці реформи державної служби, яка розпочнеться 1 травня цього року. Мінфін може і повинен стимулювати цю реформу», – зазначив Данилюк.

Важливим пунктом діяльності, на думку очільника Мінфіну є також приватизація, яку він вважає важливим інструментом боротьби з корупцією, в тому числі – політичною.

Нагадаємо, днями міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що Мінфін заблокував передбачену Кабміном виплату 5 млн грн кримськотатарському телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: