У Фонді держмайна підтвердили, що конкурс на призначення директора «Центренерго» зараз проводити не можна

Читать на русском
Під час проведення конкурсу щодо призначення керівника Центренерго потрібно було звернути більше уваги на питання приватизації.

Під час проведення конкурсу щодо призначення керівника «Центренерго» тпотрібно було звернути більше уваги на питання приватизації.

Про це в ефірі телеканалу 112 заявив директор департаменту корпоративних прав Фонду держмайна України Євген Асташев, коментуючи інформацію про те, що на посаду директора ПАТ «Центренерго» планують призначити людину Ріната Ахметова.

Асташев підтвердив, що рішення суду, яким заблоковано проведення конкурсу, на сьогоднішній день є, й конкурс проводити не можна.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що ПАТ «Центренерго» буде приватизованоСказано 13 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«На мою думку, основний наголос потрібно робити на тому, що «Центренерго» має бути приватизована. Конкурс був спрямований на пошук управлінця, ефективного менеджера, який може збільшити рівень капіталізації компанії. Але задача в іншому - в приватизації. От на це питання потрібно було звернути більше уваги», – підкреслив представник ФДМ.

За словами Асташева, чимало підприємств, які перебували в списку тих, що не підлягають приватизації, на сьогодні потребують коштів. Однак прийти на підприємства ці кошти апріорі не можуть.

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 8 квітня, Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов фізичної особи щодо порушення законодавства при проведенні конкурсного відбору на посаду керівника ПАТ «Центренерго». Пізніше, в ЗМІ з’явилася інформація про те, що на посаду керівника державної енергокомпанії намагалися призначити пана Фаворова, громадянина з російським паспортом, колишнього працівника корпорації ДТЕК Ріната Ахметова.

За даними джерел у ВРУ, кілька народних депутатів уже звернулися до Національного антикорупційного бюро щодо розслідування ситуації довкола конкурсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: