Адвокат Савченко розповів, на кого її можуть обміняти

Читать на русском
Адвокат незаконно утримуваної в Росії української льотчиці розповів про найбільш імовірний варіант її обміну.

Незаконно утримувану в Росії українську льотчицю Надію Савченко можуть обміняти лише на російських ГРУшників Александрова та Єрофеєва.

Інші варіанти видачі Савченко Україні не обговорюються, розповів на своїй сторінці у Facebook один із її адвокатів Ілля Новіков.

«Зверніть увагу на кінцівку процесу ГРУшників Александрова і Єрофєєва. Вона вийшла дуже стислою, у понеділок (18 квітня) вже буде вирок. І зверніть також увагу на поведінку самих підсудних. Вони, здається, тримаються дуже розслаблено і впевнено. Схоже, вони вірять, що питання про їх обмін вже остаточно вирішено. Це не зовсім так», – зазначив Новіков, додавши, що єдиним обговорюваним варіантом їхнього обміну є «лише на Надію і лише поки вона жива».

В «ДНР» кажуть, що полонений член місії ООН є офіцером СБУУ самопроголошеній «Донецькій народній республіці» вважають, що полонений українець-член місії ООН, якого з 8 квітня утримують у Донецьку, насправді є полковником СБУ.

При цьому, для обміну українців Сенцова, Кольченка, Солошенка й Клиха є інші кандидатури, додав російський правозахисник.

Як відомо, остаточний вирок суду щодо російських військовослужбовців Александрова та Єрофеєва має бути оголошений у понеділок, між тим стан здоров’я Савченко, до якої в російському СІЗО не допускають українських лікарів, оцінюється як критичний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: