Більшість країн із G20 схиляються до кандидатури Гілларі Клінтон на посаді президента США

Читать на русском
Самі американці дещо більше висловилися за її суперника з числа кандидатів від Демократичної партії Берні Сандерса.
Кандидат в президенти США Хілларі Клінтон

У 18 з 20 країн зі складу «Великої двадцятки» хочуть бачити президентом Сполучених Штатів нинішнього кандидата на цю посаду Гілларі Клінтон.

Про це йдеться в масштабному опитуванні, яке було проведено редакціями німецької газети Handelsblatt і близького їй за форматом англійського видання Global Edition спільно з інститутом вивчення ринку та громадської думки YouGov, повідомляє «Слово і Діло».

«У 18 з 20 країн більшість людей, або 35% всіх опитаних, вважали за краще б бачити Гілларі Клінтон в якості нового президента Сполучених Штатів», – йдеться в підсумковій статті щодо масштабного соцдослідження.

Самі американці дещо більше висловилися за її суперника з числа кандидатів від Демократичної партії Берні Сандерса, що вказує на зсув «вліво» серед політичних уподобань американських виборців. Хоча США вважаються традиційно консервативною країною.

У Stratfor дали прогноз розвитку ситуації на Близькому СходіКраїни Близького Сходу були створені штучно, а останнім гарантом їхньої територіальної цілісності були США, які втратили до місцевої ситуації інтерес.

Прогнозовано, що росіяни хотіли би бачити господарем Білого дому Дональда Трампа, але в інших країнах він не фігурує серед лідерів.

Відзначимо, що ініціатори опитування сконцентрували свою увагу на країнах групи G20, до яких належать найбільш важливі індустріальні країни. Ці 20 країн представляють собою більше половини з 7,4 млрд людей, що населяють нашу планету, а на їхню частку припадає приблизно 80% глобального промислового виробництва.

Нагадаємо, що Клінтон і Трамп вийшли в лідери за результатами національних праймеріз у США.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: