Сакварелідзе розповів, як зробити українську прокуратуру сучасною

Читать на русском
За словами Давида Сакварелідзе, старих українських прокурорів потрібно викинути на звалище історії.

Колишній заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що старих українських прокурорів треба звільнити з системи.

Про це він розповів у інтерв'ю «Газета.ua», повідомляє «Слово і Діло».

«Я знаю, як це робити. Хірургічним методом. Потрібно всіх людей, які сьогодні пишуть колективні доноси, викинути на звалище історії», – наголосив Сакварелідзе.

За його словами, потрібна політична воля, щоб їх звільнити. Сакварелідзе зазначив, що в разі звільнення ці системні прокурори перейдуть до опозиції, тому що мають впливові знайомства.

«Вони багаті люди. Мають зв'язки й вплив, близькі відносини з депутатами, суддями, бізнесменами. Вони перейдуть до політичної опозиції. Але це ціна боротьби за нову Україну. Можна зачекати, доки вони «зароблять» ще мільйони й підуть на пенсію», – сказав екс-генпрокурор.

Як виконує свої обіцянки заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе?Як заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе виконує свої публічні обіцянки?

Сакварелідзе також вважає, що якщо не звільнити старих прокурорів, вони реінкарнуються за прикладом Стоянова в Одесі.

«Потрібно провести чітку межу. Сказати: хлопці, ви своє відпрацювали, час на пенсію. Вас замінить нове покоління – люди не із системи. Інші країни пройшли через це – й нічого, там прокуратура не розвалилася», – заявив він.

Нагадаємо, 29 березня Давида Сакварелідзе звільнили з Генеральної прокуратури України нібито за порушення прокурорської етики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: