Гройсман не гратиме роль «шістки» Порошенка на посаді прем'єра – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Тривалий час Гройсман сприймався виключно як «шістка» Президента, яка виконуватиме все, що їй скажуть.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, аналізуючи процес формування нового складу Кабміну.

«Протягом певного періоду уявлялося, що Гройсман є повністю підзвітним Президенту. Зараз усе змінилося й, відповідно, є розуміння, що на нього потрібно впливати. Всі ці торги й відбуваються, тому що з Гройсмана хочуть зробити «шістку», а він таку роль грати не буде», – міркує Горбенко.

Як підкреслив експерт, зараз стало зрозуміло, що Гройсман амбітний і самостійний. Він розуміє, що якщо все вийде на посаді прем'єра, то рано чи пізно зможе претендувати на більше.

Від Кабміну Гройсмана ніхто не чекає дива, що грає йому на користь – експертПолітолог проаналізував, як працюватиме Кабмін Гройсмана та чого варто очікувати від спікера ВР у ролі прем'єр-міністра.

«Проґавити такий шанс він не захоче», – зазначив політолог.

Зараз є суперечки навколо деяких персоналій на посади в Кабміні.

«Ковальчук – дуже технологічний. Він один із тих, хто зможе сильно коригувати діяльність Гройсмана. Але між ними є суперечки й наразі цікаво, хто перетисне – Гройсман чи Порошенко», – вважає експерт.

«Всі є заручниками ситуації. З одного боку, Гройсман – єдина фігура, під яку банально можна зібрати голоси. З іншого – Президент розуміє, що Гройсман може бути непідконтрольним», – проаналізував ситуацію Андрій Горбенко.

Як відомо, Володимир Гройсман повідомив, що голосування за призначення нового складу Кабміну відбудеться в четвер, 14 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: