Порошенко закликав Захід продовжити санкції проти Росії

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко, виступаючи в Конгресі США, закликав західні країни продовжувати санкції проти РФ.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з робочим візитом у США, виступив на форумі «Боротьба України за свободу, що триває».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Порошенко закликав світову громадськість не знімати санкції з Росії, інакше вбивства українців залишаться без покарання.

«Чи може хто-небудь на Заході прийняти це? Впевнений, що ні. Без стійкого миру на Донбасі – санкції мають залишатися. Без відновлення суверенітету України в Криму – санкції мають залишатися. Без нового російського ставлення до (міжнародних – Ред.) відносина – санкції мають залишатися», – сказав Порошенко.

Президент також нагадав присутнім про «список Савченко» й закликав Захід приєднатися до його реалізації. «Сподіваємося, що наші американські та європейські партнери приєднаються до цієї ініціативи», – зазначив Порошенко.

Порошенко і Дуда проведуть зустріч 1 квітняПрезидент України Петро Порошенко та президент Польщі Анджей Дуда зустрінуться 1 квітня на саміті в США.

Не залишив Порошенко без уваги й ситуацію в окупованому Росією Криму, зокрема розповів про кримінальні справи проти кримських татар, заборону Меджлісу, викрадення та вбивства активістів.

«Росія сильно мілітаризує Крим. Вона прагне розміщувати там ядерну зброю», – додав Глава держави.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ про вступ у дію персональних санкцій проти осіб, причетних до викрадення, засудження та ув’язнення Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

«Слово і Діло» зафіксувало 294 обіцянки Петра Порошенка. 40% з них є виконаними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: