Донбас: Авдіївка залишається «гарячою» точкою

Читать на русском
Протягом минулої доби в зоні АТО на Донбасі бойовики порушували «режим тиші», а гарячою точкою залишається Авдіївка.

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що за минулу добу терористи 73 рази відкривали вогонь і активно обстрілювали українські позиції.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-центр штабу АТО.

«Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Проти українських воїнів противник завдав 9 вогневих ударів з мінометів калібру 120 мм і 82мм. Всього підрозділи, що обороняють це місто, були обстріляні 25 разів», - повідомляє прес-центр АТО.

Як відомо, вже кілька днів поспіль українська розвідка повідомляє, що бойовикам поставлена задача захопити промзону Авдіївки і навколишніх територій з подальшим захопленням всього населеного пункту Авдіївка.

Нічний штурм Авдіївки: експерт пояснив, до чого готуються бойовикиСпеціаліст прокоментував інформацію про те, що вночі терористи намагалися захопити промзону Авдіївки.

За деякими даними, головною метою є Авдіївський коксохімічний завод.

В експертному середовищі, вважають що така активність анклавів РФ може бути пов'язана з організацією наступу в першій декаді травня.

«Знаючи тягу бойовиків і Кремля до певних дат, існує велика стурбованість щодо того, що може статися в першій декаді травня. Людей вони не шкодують і не зважатимуть на втрати. Техніки для проведення такої локальної наступальної операції для досягнення певного тактичного успіху у них досить», - вважає голова Ради Всеукраїнського об'єднання« Союз учасників Сергій Грабський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: