Мир за всяку ціну: влада має три варіанти повернення Донбасу

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Присутність РФ на Донбасі потрібна не для того, щоб провести сценарій, як у Криму. Їхня мета – розхитувати ситуацію в Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи заяву Президента України Петра Порошенка про те, що мир на Донбасі буде забезпечений навіть за рахунок непопулярних в українському суспільстві кроків.

«Цілком можливо, якщо не буде перевиборів, то можуть бути зміни до Конституції й, відповідно, буде прописаний «особливий статус» Донецької та Луганської областей. Своєю чергою, це спричинить легалізацію бойовиків», – говорить Горбатко.

За його словами, все залежить від того, як ми можемо ці території утримати. Є такі варіанти: мир, війна та якийсь «гібридний мир», що може тягнутися десятиліттями, як у Придністров'ї.

«Наступним непопулярним кроком може бути амністія. Зараз влада кричить про те, що не буде амністії тих, у кого руки в крові. Так там величезна кількість таких людей і для того, щоб з'ясувати, чи була на руках людини кров, потрібно докласти просто неймовірних зусиль», – переконаний експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ще одним кроком, про який не раз говорилося, Горбатко назвав призначення на керівні посади людей, які безпосередньо підтримували сепаратизм і сприяли тому, щоб там проходили референдуми.

«Бойко, Ахметов та інші особистості. Не виключено, що буде навіть амністія тих осіб, які на сьогоднішній день представляють «опозицію в екзилі» – Єфремова, Царьова та інших», – припускає він.

Додамо, що зовсім недавно Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: