Бойовики обстріляли Авдіївку запалювальними мінами

Читать на русском
Російсько-терористичні війська обстріляли Авдіївку запалювальним видом мін, які можна віднести до розряду фосфорних боєприпасів.

Російсько-терористичні війська обстріляли Авдіївку запалювальним видом мін, які можна віднести до розряду фосфорних боєприпасів.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, інформує «Слово і Діло».

За інформацією штабу, наразі димом затягнута територія навколо промзони Авдіївки, горять у тому числі дачні прибудови, сади, трава.

Нічний штурм Авдіївки: експерт пояснив, до чого готуються бойовикиСпеціаліст прокоментував інформацію про те, що вночі терористи намагалися захопити промзону Авдіївки.

«Використовуючи такий вибуховий пристрій, бойовики цілеспрямовано й цинічно знищують садиби та майно мирних мешканців. Їм мало горя та біди, яких вони завдають містянам! Вони ще й хочуть викликати обурення в місцевих мешканців начебто внаслідок дій з боку Збройних сил України», – зазначили у прес-центрі.

Довідка

Запально-димоутворюючі боєприпаси представлені снарядами та мінами різних калібрів і містять білий і пластифікований білий фосфор, який під час вибуху розкидається в радіусі до 15-20 м, а в місці розриву утворюється хмара білого диму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: