ГПУ незадоволена роботою Мін'юсту

Читать на русском
Генеральна прокуратура висловила невдоволення роботою Міністерства юстиції щодо ведення реєстру корупціонерів.

Генеральна прокуратура України звинуватила Міністерство юстиції в недостатньому дотриманні закону України «Про запобігання корупції».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

У ГПУ відзначають, що до початку роботи НАЗК веденням реєстру корупціонерів займається Міністерство юстиції. В ГПУ залишилися незадоволені тим, як Мін'юст веде Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

«Як показав системний аналіз законності у сфері запобігання корупції, вказане міністерство неналежним чином виконує покладені законом обов'язки», – заявили в ГПУ.

У генпрокуратурі зазначили, що протягом 2015 року до відповідальності за вчинення корупційних і пов'язаних із корупцією правопорушень притягнуто 2475 осіб, з яких до реєстру внесено лише 990, що становить 40% від загальної кількості. Також до реєстру досі не внесені рішення судів, які вступили в законну дію та направлені до Міністерства юстиції України за 2013-2014 роки.

Робота НАЗК запущена: комісія дообрала ще двох членів відомстваНардеп Віктор Чумак заявив, що на засіданні конкурсної комісії щодо обрання членів НАЗК вдалося затвердити ще двох членів відомства.

У ГПУ наголосили, що вищевказане є порушенням вимог статті 59 закону «Про запобігання корупції».

«Таким чином, відсутність відповідної інформації в реєстрі може призвести до прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом, а також формування помилкового уявлення у правопорушників про безкарність корупційного та пов'язаного з корупцією діяння, негативних наслідків у зв'язку із притягненням особи до відповідальності», – резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо, 28 березня члени Національного агентства з питань запобігання корупції обрали головою Наталію Корчак.

6 квітня голова Мін'юсту Павло Петренко заявив, що Національне агентство із запобігання корупції досі не може в'їхати до свого приміщення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: