Переведення флоту до Миколаєва – позбавлення України виходу до моря. Погляд

Читать на русском

Для переведення флоту до Миколаєва немає ані фінансових можливостей, ані часу, а головне – передислокація фактично означатиме те, що Україна буде позбавлена виходу до Чорного та Азовського морів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус.

«У керівництва має бути розуміння геополітичної ситуації, що склалася. Переведення морського флоту до Миколаєва фактично означатиме, що всі ідеї Путіна можуть бути реалізовані, оскільки Україна буде позбавлена виходу в Чорне та Азовське море. Це повне безглуздя», – стверджує Білоус.

За його словами, в Миколаєві немає жодних умов, які дозволили б подібне переведення флоту з Одеси до Миколаєва.

«Одеса – історично морське місто, в якому головна адміністрація флоту розташована біля корабельного складу, вже з налагодженою за роки інфраструктурою для утримання, з системами звязку, охороною. Для переведення до Миколаєва флоту немає ані фінансових можливостей, ані часу. До того ж, Миколаїв, за деякими даними, може опинитися у зоні бойових дій – і тоді діяльність штабу флоту зводиться нанівець», - пояснює Білоус.

Читайте також:«Містраль»: нова загроза глобальній безпеці в Чорноморському басейні

Водночас, журналіст Роман Бочкала пише у Faсebook, що передислокація Військово-морського флоту України з Одеси до Миколаєва коштуватиме державному бюджету сотні мільйонів гривень.

«Відповідь такого переведення криється у корупційних схемах, оскільки, за його словами, будівля штабу ВМФ в центрі Одеси була продана раніше. Таким чином, вже у квітні новим місцем дислокації українського військового флоту стане Миколаїв, незважаючи на цілковиту економічну необгрунтованість такого кроку», - пише Бочкала.

Зазначимо, в грудні Петро Порошенко пообіцяв модернізувати вітчизняний військовий флот та оснастити його високоточною зброєю й новими засобами радіоелектронної боротьби, що зафіксувало «Слово і Діло».



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: