СБУ упередила контрабанду обладнання для ВМС Росії

Читать на русском
Комплектуючих збиралися поставити на загальну суму 29 тис. дол. В результаті обшуку в квартирах фахівців підприємства працівники СБУ вилучили 300 тис. грн і запчастини до двигунів, які були підготовлені для продажу.

Спільна операція миколаївського СБУ, військової прокуратури та адміністрації держпідприємства «Зоря»-«Машпроект» запобігла спробі контрабандного продажу комплектуючих для газотурбінних двигунів військового призначення на потреби ВМФ РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Працівники спецслужби затримали двох працівників підприємства («Зоря»-«Машпроект» – Ред.) при продажу через посередників комплекту деталей для двигунів, які використовуються на кораблях Військово-морських сил РФ», – повідомляє прес-центр СБУ.

В Службі безпеки відзначають, що комплектуючих збиралися поставити на загальну суму $29 тис.

В результаті обшуку в квартирах фахівців підприємства працівники СБУ вилучили 300 тис. грн і запчастини до двигунів, які були підготовлені для продажу.

Працівникам миколаївського підприємства закидають вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Відзначимо, що РФ наразі не має можливості самостійного виробництва газотурбінної техніки та запчастин до неї в серійному виробництві.

Поставки відповідних комплектуючих до РФ забезпечувалися виключно миколаївським «Зоря»-«Машпроект».

Як повідомлялося раніше, з Бюджету України на 2015 рік не виділялися кошти на розвиток озброєння та військової техніки Військово-морських сил.

Президент України Петро Порошенко анонсував створення пілотного проекту відродження та розвитку Військово-морських сил країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: