Результати референдуму: чому голландці проти України? Експерт

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Результат був прогнозованим і Україна усвідомлювала, що в Європі нас не чекають із нетерпінням у тому вигляді, в якому наша країна наразі перебуває.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, віце-президент аналітичного центру «Політика» Олег Лісний, аналізуючи результати референдуму в Нідерландах.

«Нідерланди – це оплот євроскептиків. Вони завжди приймають рішення в останню мить. Це дуже прагматична країна, в якій все міряється через вигоду», – констатував політолог.

Звичайно, як зазначив експерт, є недопрацювання й з нашого боку, наприклад, щодо реформ, але є більш вагомий фактор – добре спрацювала РФ, яка провела потужну кампанію разом із правими силами Нідерландів, щоб максимально дискредитувати нашу країну в очах обивателя.

«Був створений максимально негативний образ. Більшість із них навіть не знають, де розташована Україна», – зазначив він.

При цьому, голландцям в принципі не до кінця було зрозуміло, за що вони голосують.

«Більшість із них так і думали, що це голосування за прийняття України до Євросоюзу», – підкреслив Лісний.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Міфи та сукупність наведених вище факторів і привели до такого результату для України, але він був цілком очікуваним.

Нагадаємо, згідно з попередніми результатами, проти Угоди про асоціацію України з ЄС проголосував 61% голландців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: