В країні склалася ситуація, коли вигідніше бути в опозиції, ніж при владі — експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Заява Тимошенко є дещо запізнілою, оскільки де-факто вона й так постійно веде опозиційну риторику.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко офіційно заявила про перехід до опозиції.

«Зараз відбуваються змагання фракцій за те, щоб бути в опозиції. Соціально-економічна ситуація в країні є такою, що в опозиції бути вигідніше, ніж бути владою. Буде конкуренція між «Батьківщиною», «Самопоміччю» та «РПЛ». Хтось із цих сил посяде ключове місце в опозиційній ніші», — розмірковує експерт.

Як підкреслив Дяденко, «Опозиційний блок» та інші парламентські сили лише на словах перебувають в опозиції, але в зручних для Банкової випадках підтримують потрібні голосування. Країні зараз потрібна більш гостра опозиція.

На його думку, Тимошенко було б вигідніше стати частиною парламентської більшості, тому що тоді вона могла б нав'язувати свою точку зору й бути тією ж опозицією, але в коаліції.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

«З іншого боку, ті умови, які були продиктовані Тимошенко коаліції, озвучувалися для того, щоб мати можливість відкинути запрошення до коаліції та не брати участі в коаліційному процесі. Вони заздалегідь були сформовані як нереальні», — проаналізував ситуацію Михайло Дяденко.

Додамо, що Юлія Тимошенко має 160 обіцянок, з яких 56 є виконаними, ще 40 — у процесі виконання, а решта 64 — не виконані. Рейтинг відповідальності лідерки «Батьківщини» становить 35%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: