Президент Червоного Хреста України відкинув звинувачення в корупції

Читать на русском
Президент Червоного Хреста України Іван Усіченко заявив про відсутність корупції в Товаристві.
Іван Усіченко

Президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко заявляє, що корупції в ТЧХУ немає й гуманітарною допомогою вони не торгують.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Усіченко заявив у інтерв'ю «Главкому».

За його словами, корупції в Червоному Хресті немає, а результати внутрішнього аудиту в ТЧХУ, в яких нібито повідомляється про системні факти торгівлі Товариством гуманітарною допомогою та надання інвалідних колясок в оренду, – це цілеспрямована акція на дискредитацію Червоного Хреста.

«Корупція – це використання бюджетних коштів, службового становища в особистих цілях. Окремі виняткові приклади неправильного використання натуральної допомоги, як продаж шоколадок і зубної пасти, – це корупція? Я дивлюся щодня на те, що в інших структурах відбувається, коли йдеться про мільйони та мільярди. Ось це корупція», – сказав Усіченко.

Норвегія виділить Україні майже $5 млн гуманітарної допомогиЗаступник міністра закордонних справ Норвегії Туре Хаттрем заявив, що його уряд вирішив виділити майже 5 млн доларів Україні в якості гуманітарної допомоги.

Про факти надання в оренду інвалідних колясок, що також було частиною скандалу навколо ТЧХУ, Усіченко заявив, що нічого про це не знав. Він сказав, що в Товариства, як і у будь-якої організації, є недоліки.

Нагадаємо, раніше міжнародна організація з боротьби з корупцією Transparency International в результаті перевірки викрила низку місцевих організацій Товариства Червоного Хреста в Україні на продажі гуманітарної допомоги та інших порушеннях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: