Порошенко пообіцяв відродити український флот

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко анонсував створення пілотного проекту відродження та розвитку Військово-Морських Сил країни.

Про це він заявив в ході робочої поїздки до Одеси, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Порошенко переконаний, що український військовий флот повинен бути сучасним, високотехнологічним і взаємосумісним з кораблями країн НАТО.

«Подібно тому, як ми за рік з нуля створили боєздатну армію на суходолі, ми здатні повторити подібне диво і на морі», – заявив Президент, зазначивши, що це завдання потребує значних фінансових ресурсів, які влада буде знаходити, незважаючи на надзвичайно складну економічну ситуацію на сході країни.

«З метою реалізації Морської доктрини України започатковую пілотний проект відродження та розвитку Військово-Морських Сил», – повідомив Глава держави, додавши, що до цієї роботи будуть залучені вітчизняні та зарубіжні експерти.

Бойове ядро флоту, за словами Порошенка, складуть кораблі-носії ударної зброї, берегові ракетні та артилерійські комплекси, а також морська авіація і морська піхота. «Для забезпечення безпеки і обороноздатності України в Азово-Чорноморському регіоні необхідно в найкоротші терміни розробити та реалізувати Державну цільову програму розвитку кораблебудування на період до 2035 року», – сказав Президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: