ГУР встановила особу ще одного кадрового офіцера ЗС РФ, який воює на Донбасі

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки України оприлюднили чергові факти участі російських військових у війні на Донбасі

Заступником командира по роботі з особовим складом 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ є майор російської армії Анатолій Греблєв.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, інформує «Слово і Діло».

Греблєв - справжнє прізвище російського офіцера, проте на Донбасі він діє під прізвищем Іваненко, уточнили в ГУР.

Україна не готова позиватися до Гаазького трибуналу проти путінських терористів – ГоломшаВлада затягує ухвалення Римського статуту міжнародного кримінального суду в Гаазі (хоч офіційний Київ і підписав його ще 2001 року), адже це змусило би державу бути відповідальною перед своїми громадянами, переконаний колишній перший заступник генпрокурора України.

До прибуття на Донбас він займав посаду помічника командира по роботі з особовим складом 2 мотострілецького батальйону 7 військової бази Південного ВО ЗС РФ, який дислокувався у місті Гадаута, Абхазія.

У ГУР також відзначили, що напередодні, 1 квітня, Греблєв особисто супроводжував черговий «вантаж 200» (шість загиблих військовослужбовців 3 омсбр) через колишній пункт пропуску в Успенці для передачі трун родичам загиблих і проведення інструктажу щодо недопущення витоку інформації про місце і обставини загибелі російських військових.

Головне управління розвідки МО України збирає факти участі військовослужбовців ЗС РФ у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк заявив про зобов'язання ратифікувати Римський статутСказано 22 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Після прийняття Римського статуту Україна зможе подавати позови до Гааги щодо злочинів, скоєних путінськими і донбаськими терористами проти України і українців.

Як відомо, Україна досі не ратифікувала Римський статут, хоча в кінці минулого року народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Валерій Пацкан обіцяв, що дане питання буде винесене на розгляд парламенту після новорічних свят.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: