Активісти страйкують проти будівництва паркінгу на Михайлівській площі

Читать на русском
Громадські активісти Києва виступають проти будівництва в історичному центрі міста багаторівневого підземного паркінгу.

У Києві страйкують громадські активісти, що виступають проти будівництва в історичному центрі міста, на Михайлівській площі, багаторівневого підземного автомобільного паркінгу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Активісти розгорнули на Михайлівській площі імпровізований «автомобільний центр» з парковкою, шиномонтажем та АЗС, аби привернути увагу киян до ініціативи КМДА побудувати поблизу Михайлівського собору багаторівневий автомобільний паркінг.

Учасники акції наголошують на тому, що район Михайлівської площі є буферною зоною Софії Київської – об’єкта культурної спадщини ЮНЕСКО. Будівництво там заборонене, а порушення цієї заборони може спричинити виключення об’єкта зі списку ЮНЕСКО.

Закордон нам допоможе: КМДА запросить посольства відремонтувати столичні паркиКиївська міська державна адміністрація буде залучати посольства різних країн облагородити столичні парки.

Також, за словами активістів, вони хотіли би привернути увагу до того, що на площі, порушуючи правила дорожнього руху, паркують автомобілі працівники МВС, МЗС та місцевих фірм.

«Декілька людей, серед них експерти, повідомили про ідею Кличка побудувати підземний паркінг під Михайлівською площею. Зокрема, вже близько місяця я зустрічаю в рамках комісії з виборів архітектора Олександра Спасибка й він запитує, коли можна провести обговорення цієї ідеї з громадськістю», – зазначила у своєму Facebook громадська активістка Женя Кулеба й додала: «При цьому хочу чітко зазначити: я не проти парковок в принципі, вони потрібні місту, але чому обрали саме Михайлівську площу?»

Нагадаємо, 11 березня Київрада дозволила будівництво підземного паркінгу в районі столичного велотреку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: