Кличко передумав проводити конкурс на посаду головного архітектора столиці

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко скасував конкурс із обрання директора департаменту містобудування і архітектури.

Міський голова Києва Віталій Кличко скасував конкурс на посаду директора департаменту містобудування й архітектури.

Своє рішення він пояснив численними спекуляціями навколо цієї теми, неврегульованістю процедур та фактом суміщення посад директора містобудівного департаменту й головного урбаніста, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Кличка.

«Розуміючи резонансність цього питання та відповідальність перед киянами, я ухвалив рішення призупинити роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів», – зазначив столичний мер.

Кличко пояснив, що, вперше оголосивши відкритий конкурс на цю посаду (раніше головного архітектора Києва призначав особисто мер), він сподівався на чесний та прозорий конкурс, запросивши до комісії з його обрання громадських активістів, експертів, представників міжнародних організацій, КМДА, Київради та Антикорупційної ради при столичному голові.

«Та, на жаль, комісія зіткнулася з обставинами, які унеможливили ухвалення об’єктивного та справедливого для міста рішення. Зокрема – з відсутністю чітко прописаних процедур (бо конкурс проводився вперше). І також проблемною перешкодою у визначенні переможця конкурсу стало суміщення посад головного урбаніста та директора департаменту містобудування і архітектури. В процесі роботи усунути ці моменти не вдалося», – констатував Кличко.

Міський голова доручив членам конкурсної комісії допрацювати правила проведення конкурсу та ініціювати внесення змін до законодавства для розмежування функцій головного урбаніста (архітектора) Києва та директора містобудівного департаменту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: