У «БПП» пояснили, чому фракція вирішила вийти з коаліції, всупереч обіцянці Луценка

Читать на русском
Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко намагався пояснити, чому Юрій Луценко спочатку пообіцяв не відкликати голоси під коаліційною угодою, а потім все ж захотів вийти з коаліції

17 лютого голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що «БПП» не відкликатиме голоси під коаліційною угодою, однак вже за 10 днів лідер президентської фракції радикально змінив свою позицію.

Коментувати невиконану обіцянку лідера «БПП» в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» взявся його заступник, народний депутат Олексій Гончаренко, пише «Слово і Діло».

Ведучий програми нагадав обіцянку Луценка та озвучив пряму мову лідера «БПП»: «Якщо «НФ» знайде ще 101 причину, чому цього тижня голосування за відставку прем’єр-міністра не зможе відбутися, я особисто вийду з коаліції, й думаю, що не менше ста моїх колег зроблять те ж саме».

Своєю чергою, Гончаренко спочатку заявив, що підтверджує «слово в слово» заяву Луценка, але так і не надав жодного пояснення, чому ж слова Юрія Віталійовича в підсумку розійшлися з ділом.

Натомість Гончаренко почав розповідати про те, що у «БПП» начебто немає жодних проблем із «Народним фронтом», а сьогодні проблеми є з фракціями «Самопомочі», «Радикальної партії» та «Батьківщини».

Політик також заявив, що з іншими партіями «БПП» не хоче мати справ. «Нас не цікавить «Опозиційний блок», нас не цікавить «Відродження». Якщо проєвропейські та проукраїнські партії не захочуть до нас приєднатися, тоді ми збираємо коаліцію на двох», – резюмував політик, так і не надавши зрозумілих пояснень невиконаній обіцянці Юрія Луценка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: