В СБУ повідомили про кількість військ в ОРДЛО

Читать на русском
Станом на 9 березня армія самопроголошених республік ДНР і ЛНР налічувала понад 35 тисяч бойовиків і кілька тисяч одиниць військової техніки.

Станом на 9 березня армія самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» налічувала понад 35 тисяч бойовиків і кілька тисяч одиниць військової техніки.

Про це в інтерв'ю російському виданню «Новая газета» розповів спікер Служби безпеки України Юрій Тандіт, повідомляє «Слово і Діло».

СБУ підрахувала втрати Росії за час війни на ДонбасіВсього, за інформацією СБУ, у війні на сході України брали та беруть участь військовослужбовці 26 підрозділів ЗС РФ.

«На 9 березня це 35 тисяч 280 осіб, це танки – 475 штук, БМП - 822 тощо», – уточнив він, зазначивши при цьому наявність у бойовиків новітньої зброї та сучасної військової техніки російського виробництва.

Незважаючи на це, ЗСУ не планує починати повномасштабний наступ на позиції бойовиків, якщо, звичайно, ті не почнуть робити це першими.

Представник СБУ також підкреслив, що на території Донбасу присутня російська армія. «Я б їх (бойовиків – Ред.) розділив на три категорії: місцеві жителі зі зброєю в руках, козаки й найманці, та кадрові військові РФ», – резюмував Тандіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: