Обама ухвалив рішення за проектом про постачання зброї Україні

Читать на русском
На схвалений Конгресом США законопроект про військовий бюджет країни, що дозволяє постачання зброї Україні на суму $300 млн, Барак Обама наклав вето.

** На схвалений Конгресом США законопроект про військовий бюджет країни, що дозволяє постачання зброї Україні на суму $300 млн, Барак Обама наклав вето. **

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Я збираюся повернути законопроект назад до Конгресу. І моє послання їм дуже просте: давайте зробимо це правильно», - сказав Обама.

При цьому він зазначив, що обговорення бюджету має бути продовжено.

«Давайте ухвалимо такий бюджет, який буде належним чином підтримувати і нашу національну безпеку, і нашу економічну безпеку», - заявив президент США.

Наголошується, що законопроект про військовий бюджет конгрес США схвалив на початку жовтня. Загальна сума, виділена на військові цілі, становить $612 млрд. Документ дозволяє главі Пентагону за погодженням з Держдепартаментом надавати військову допомогу Україні.

Він також дозволяє використовувати $600 млн для фінансування програми навчання бійців поміркованої сирійської опозиції, а $715 млн - витратити на допомогу іракським силам у боротьбі з «Ісламською державою».

Нагадаємо, раніше Палата представників США ухвалила резолюцію, що закликає адміністрацію президента Барака Обами прискорити надання Україні допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: