Каменем спотикання в створенні нової коаліції стала посада глави МВС

Читать на русском
Політолог проаналізував ситуацію з політичними торгами за міністерські посади між фракціями та розповів, за кого насправді бореться Народний фронт.
Віктор Небоженко

Метою всього політичного галасу є не призначення Гройсмана прем'єром, а відставка Авакова.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи ситуацію з політичними торгами за міністерські посади між фракціями.

«Зараз основне питання полягає в посаді глави МВС. Це буде дуже важливо для нового генпрокурора, для СБУ. Всі інші міністерства більш далекі від впливу на політичні, економічні та соціальні процеси України. Зараз пішов генпрокурор. У разі, якщо «НФ» не здасть Авакова, їм доведеться залишити більшість. Мета всього цього політичного галасу не в Гройсмані», – розповідає Небоженко.

Як підкреслив експерт, міністр внутрішніх справ сьогодні зосередив величезну владу й для Президента це становить певну небезпеку.

«Перше, що зробить прем'єр-міністр Гройсман, це поставить питання про звільнення з посади Авакова. Людина, що володіє сьогодні силами Міністерства внутрішніх справ, є головнішою за Яценюка», – зазначив політолог.

Як припустив експерт, коаліцію цілком можуть створити без «НФ», а за участю «Батьківщини», «РПЛ», «БПП» і мажоритарників.

Також, за його словами, «Опоблок» працюватиме як технічна коаліція.

«Таким чином, у нас буде дві коаліції – технічна та публічна», – резюмував Віктор Небоженко.

Як відомо, «Народний фронт» неодноразово називав своєю умовою участі в коаліції та голосування за Гройсмана збереження на посаді глави МВС Арсена Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: