Порошенко не зміг представити громадськості імена нових корупціонерів

Читать на русском
1 листопада 2015 року Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна найближчим часом почує нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності за корупційні діяння.

Президент України Петро Порошенко не зміг виконати обіцянку щодо притягнення до відповідальності за корупційні діяння нових чиновників і держслужбовців.

Таку обіцянку було зафіксовано аналітиками «Слова і Діла» 1 листопада 2015 року. Тоді Президент України заявив, що Україна «найближчим часом» почує нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності за корупційні діяння.

Порошенко також зазначив, що не має наміру втручатися у відповідне розслідування корупційних злочинів. За його словами, виявленням, протидією та розкриттям корупційних злочинів займається Національне антикорупційне бюро. Однак з моменту проговорення відповідної обіцянки минуло майже півроку, але громадськість так і не почула імен нових корупціонерів.

Відзначимо, що 16 лютого 2016 року голова Антикорупційного бюро Артем Ситник уточнив, що результати розслідувань проти певних відомих людей передадуть до суду в березні поточного року.

Але лише 21 березня 2016 року Ситник повідомив, що НАБУ почало передавати до суду справи суддів-корупціонерів, яких спіймали на отриманні хабарів. У рамках цих розслідувань також фігурує ім'я працівника Генеральної прокуратури, який намагався підкупити члена конкурсної комісії НАБУ для працевлаштування.

Водночас глава НАБУ не назвав кількості завершених розслідувань і прізвищ корупціонерів, однак повідомив, що сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи.

Всього в переліку обіцянок президента України зафіксовано 293 згадки, з яких 117 або 40% він виконав, а 65 (22%) виконати йому так і не вдалося. З повним списком обіцянок Петра порошенка можна ознайомитися за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: