Ватажок «ЛНР» пообіцяв звільнити всіх полонених українських військових

Читать на русском
Ватажок самопроголошеної «ЛНР» Ігор Плотницький пообіцяв на честь Різдва відпустити додому всіх полонених військовослужбовців ЗСУ.

Ватажок самопроголошеної «ЛНР» Ігор Плотницький пообіцяв на честь Різдва відпустити додому всіх полонених військовослужбовців ЗСУ.

Про це йдеться в тексті так званого офіційного святкового звернення Плотницького, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Саме напередодні і на честь Різдва Христового я дав вказівку: відпустити додому полонених військовослужбовців ЗСУ, які знаходяться на території «ЛНР», - йдеться у зверненні.

При цьому кількість полонених, яких планується відпустити, не уточнюється.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв звільнити 500 українських заручників до кінця цього тижняСказано 10 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Україна також готова відпустити всіх затриманих бойовиків «ЛНР», заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт. «Цього разу ми в будь-який момент, протягом декількох годин готові передати туди (на неконтрольовану територію) людей, які вчиняли злочини проти цілісності України і себе ототожнюють з цими, так званими, республіками», - заявив він у ефірі «112 Україна».

Раніше президент Росії Володимир Путін, відповідаючи на запитання українського журналіста, заявив, що обмін полоненими повинен бути за принципом «всіх на всіх», і Росія підтримує позицію України в цьому питанні. Через декілька днів бойовиків «ДНР» слово в слово повторили позицію Путіна.

За даними СБУ, які в кінці грудня минулого року озвучила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, в полоні бойовиків «ДНР» і «ЛНР» перебувають близько 140 українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: