Онлайн-трансляція винесення вироку Савченко. Другий день

Читать на русском
У Донецькому міському суді РФ проходить винесення вироку українській льотчиці й народному депутату України Надії Савченко.

У Донецькому міському суді РФ проходить винесення вироку українській льотчиці й народному депутату України Надії Савченко.

Онлайн-трасляцію другого дня судового процесу буде вести «Слово і Діло».

Годину тому в Донецькому міському суді почався другий день винесення вироку Надії Савченко. Суддя Степаненко озвучив психолого-психіатричну експертизу української льотчиці у вироку, а також розповів про псевдосвідкам, які описували «подорож» Надії Савченко Росією.

Приговор Надежде. День второй / Прямая трансляцияРадио Свобода

10:18

Суддя оголосив п'ятнадцятихвилинну перерву.

10:45

З будівлі Донецького суду всіх вивели та вимагають пройти чергову перевірку на безпеку.

11:00

Суд повернувся після перерви.

11:05

Половину української делегації не пустили до будівлі суду. Причиною назвали нібито занадто багато присутніх на судовому процесі.

11:15

Суддя Степаненко озвучує свідчення сестри Надії Віри Савченко.

11:39

У суді чергова перерва, цього разу на 5 хвилин.

12:15

Після невеликої перерви і читання вироку, суд знову оголосив про перерву. Цього разу до 13:30.

13:40

Суд повернувся з перерви. До зали не пустили ряд незалежних ЗМІ, крім двох українських і федеральних російських каналів. Також, за словами адвоката Савченко Миколи Полозова, у залі присутні провокатори.

14:20

Вина підтверджується не мають істотних протиріч показаннями потерпілих і свідків, каже суддя, і перераховує їх прізвища. Потім суддя перераховує свідчення фахівців, зроблені ними висновки, експертизи та речові докази, результати оперативних експериментів, протоколи виїмок, оглядів та іншими слідчими діями, проведеними в рамках кримінальної справи.

«Неможливо погодитися з доводами захисту про те, що обстріл проводився не за мирним, а по військових цілях», – читає суддя. За його словами, доводи адвокатів спростовуються відеозаписами і експертизами.

14:30

Захист Надії Савченко заявляє, що суд відкидає всі їхні аргументи у цій справі.

14:50

Суддя вважає неспроможним доводи захисту про те, що через поранення Надія Савченко не могла забратися на вежу. За його словами, на відео після поранення українська льотчиця правою рукою тримає стакан.

15:00

Суддя заявив, що Надія Савченко підлягає кримінальній відповідальності, при призначенні покарання враховуються дані про її особистості. Обтяжуючих обставин немає.

«Виправлення неможливо без ізоляції від суспільства», – читає суддя.

Також, суд призначив штраф Савченко за статтею «незаконний перетин кордону». Сума штрафу ще не була названа.

15:05

Суд визнав українську льотчицю Надію Савченко винною. Коли суддя перейшов до термінів, Савченко раптово почала співати пісню «Горiла шина, пaлала».

15:38

Суд засудив Надію Савченко до 22 років позбавлення волі. І призначив 30 тисяч рублів штрафу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: