Парламентський комітет з прав людини вимагає розслідування подій у Львові

Читать на русском
Низка народних обранців вимагає прозорого та термінового розслідування ситуації навколо ЛГБТ-фестивалю.
Микола Тис

Комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Верховної Ради України вимагає термінового розслідування зриву фестивалю рівності у Львові.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу комітету.

«Комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Верховної Ради України глибоко занепокоєний та засуджує зрив фестивалю рівності у Львові. В демократичній правовій державі, яка відстоює європейські цінності, неприпустиме свавілля. Кожна людина повинна дотримуватися закону, а в разі його порушення – справедливо нести відповідальність», – йдеться в повідомленні.

Комітет наполягає на терміновому та прозорому розслідуванні цих подій. «Європейська інтеграція України нерозривно пов'язана з толерантним та інклюзивним суспільством, а також повагою до людей незалежно від кольору шкіри, походження, інвалідності, мови, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності та інших ознак», – зазначають нардепи.

Також представники комітету з прав людини повідомили, що продовжують бути відданими принципу верховенства права та поваги до меншин в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: