У ГПУ назвали кількість прокурорів, яких притягнули до кримінальної відповідальності

Читать на русском
Генеральна прокуратура відзвітувала про кількість прокурорів, яких звинувачували у корупційних злочинах та злочинах проти Майдану.

Генеральна прокуратура України заявила, що загалом протягом 2015 року до кримінальної відповідальності було притягнуто 33 прокурори.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«За час перебування на посаді генерального прокурора України Віктора Шокіна до кримінальної відповідальності за корупційні злочини та злочини проти учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності притягнуто 33 прокурори», – йдеться в повідомленні.

Сакварелідзе створив наглядовий штаб за судовим процесом «діамантових» прокурорівСакварелідзе ініціює створення наглядового штабу за судовим процесом над так званою справою «діамантових» прокурорів.

За словами представників Генпрокуратури, це найбільший показник за останні чотири роки. Так, як стверджує прес-служба, у 2012 році до кримінальної відповідальності було притягнуто 4 прокурори, у 2013 році – жодного, а у 2014 році – 8.

«З притягнутих до кримінальної відповідальності прокурорів 24 – за корупційні дії та 9 – за вчинення злочинів проти мирних протестувальників під час Революції Гідності», – кажуть у ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: