Нідерландський референдум: розрив між «за» і «проти» асоціації скоротився до 1%

Читать на русском
Завдяки деяким кампаніям, що направлені на підтримку української асоціації з ЄС, результати референдуму майже зрівнялися.

Голландська партія D66 провела опитування згідно якого, 35% жителів Нідерландів готові проголосувати за Угоду про асоціацію Україна-ЄС, а 36% — проти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Згідно опитування, 13,8% опитаних сказали, що «точно проголосують за», 21,2 % - «ймовірно за». Водночас, інші опитані, а саме 14,9% планують проголосувати «точно проти», а «ймовірно проти» - 20,8%.

«Раніше табір прихильників угоди сильно відставав, тепер ця кампанія йде майже нарівні», — заявив депутат від партії D66 Кейс Верхувен.

Третина голландців ще не знають, чи підтримають асоціацію Україна-ЄС на референдуміТретина опитаних жителів Нідерландів збираються проголосувати проти асоціації між Україною та Європейським Союзом.

Як зазначається на сайті партії, аж 29% респондентів сказали, що ще не визначилися з голосуванням на референдумі. Також, згідно дослідження, явка на референдумі може становити 42%, що значно більше від необхідних 30% для його визнання.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: