Частка противників асоціації України з ЄС у Нідерландах скоротилася до 55%

Читать на русском
Неурядова організація Stem voor Nederland (Обирай Нідерланди) розпочала масштабну кампанію на підтримку Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Українське посольство в Нідерландах, своєю чергою, також протидіє російській пропаганді.

За даними неурядової організації Stem voor Nederland, частка тих, хто виступає проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, скоротилася з 62% у грудні 2015 року до 55% у січні поточного року.

Про це розповів в інтерв'ю «Главкому» посол України в Королівстві Нідерланди Олександр Горін, передає «Слово і Діло».

«Також збільшилася кількість тих, хто виступає за ратифікацію. Є й інші цікаві моменти. Наприклад, за відповідями на запитання «Чи вважаєте ви, що уряд має дотримуватися результатів референдуму, незважаючи на його консультативний характер?». 48% (це набагато менше, ніж раніше) сказали, що уряд має взяти до уваги результати референдуму, в той час як 41% заявили, що уряд має свободу в прийнятті рішень», – зазначає Горін.

За його словами, участь неурядових організацій, громадянського суспільства в західних країнах є дуже важливою, оскільки довіра до уряду завжди перебуває під питанням. Люди вважають, що уряд не дає об'єктивної інформації, й саме тому кампанія на підтримку Європейського Союзу та Угоди про асоціацію з Україною зараз перебуває в руках представників громадськості.

На питання, чи чиниться протидія російській пропаганді з дискредитації України в очах європейців, Горін відповів, що посольство України в Нідерландах роз'яснює замовний характер цих матеріалів.

«Повірте, буде ще багато таких провокацій до того дня, коли голландці прийдуть голосувати. Чому так? Це свого роду останній шанс Російської Федерації завадити українській державі зробити правильний крок у напрямку побудови демократичної, ринкової та соціально орієнтованої, ліберальної держави», – вважає Горін.

Відзначимо, що Stem voor Nederland (Вибирай Нідерланди) розпочала масштабну кампанію на підтримку Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Ця організація почала з того, що підготувала та опублікувала результати серйозного дослідження про ставлення людей до цієї Угоди.

Нагадаємо, що Нідерланди не мають наміру повертатися до ідеї створення міжнародного трибуналу з розслідування аварії Boeing МН17 на рівні ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: