Третина голландців ще не знають, чи підтримають асоціацію Україна-ЄС на референдумі

Читать на русском
Третина опитаних жителів Нідерландів збираються проголосувати проти асоціації між Україною та Європейським Союзом.

Серед усіх опитаних мешканців Нідерландів 34% ще не визначились із тим, як вони проголосують на референдумі щодо ратифікації їхньою країною угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це свідчить опитування, проведене компанією TNS Nipo, пише «Слово і Діло» з посиланням на місцеве видання De Telegraaf.

При цьому, 33 відсотки опитаних збираються проголосувати проти асоціації з Україною, 23% – за.

Також соціологи відзначили невисоку обізнаність населення про референдум. З усіх опитаних 49% голландців відповіли, що не чули про нього.

В Нідерландах проведуть кампанію на підтримку асоціації Україна-ЄСУряд Нідерландів підтримує угоду про асоціацію, частиною якого є домовленість про вільну торгівлю.

«Здається, занадто мало людей завдадуть собі клопоту та підуть голосувати», – констатують журналісти DE Telegraaf і нагадують: результати цього консультативного референдуму будуть враховані, тільки якщо в ньому візьме участь щонайменше третина населення.

21% респондентів заявили, що обов'язково візьмуть участь у голосуванні, ще 28% відповіли, що не впевнені, чи підуть на нього.

Нагадаємо, референдум щодо асоціації між Україною та ЄС відбудеться в Нідерландах 6 квітня. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер уже встиг заявити, що відмова Амстердама від асоціації з Києвом може призвести до континентальної кризи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: