Яценюк готує заяву до НАБУ щодо зловживань у держкомпаніях

Читать на русском
Кабінет міністрів готує звернення до Антикорупційного бюро з приводу зловживань у державних компаніях.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що чинний уряд готує звернення до Національного антикорупційного бюро з приводу зловживань на державних підприємствах.

Про це він заявив під час позачергового засідання Кабінету міністрів, повідомляє «Слово і Діло».

«За результатами звіту, який щойно був у Кабміні, я прошу підготувати повторне звернення до НАБУ та до органів прокуратури на те, що є в компетенції МВС, а там компетенції практично вже не залишилося, щодо розслідування фактів зловживань у державних компаніях та порушення кримінальних проваджень проти конкретних керівників державних компаній», – заявив Яценюк.

У НАБУ хочуть пом'якшити покарання особам, які допоможуть здати головних корупціонерівНАБУ ініціює пом'якшення покарання для дрібних корупціонерів, які допомагатимуть слідству дістатися до власників корупційних схем.

За його словами, прозорі конкурси на посади керівників держпідприємств блокуються судами, в тому числі з ініціативи колишніх керівників відповідних компаній. Також очільник Державної фінансової інспекції Лідія Гаврилова повідомила про фінансові порушення на топ-25 українських держпідприємств на суму в 13 млрд гривень.

«Я не допущу подальшої політизації діяльності держкомпаній, не допущу, щоб держкомпанії були годувальницями політиків і партій. Йде війна за потоки, війна за те, щоб приватизувати ту чи іншу держкомпанію або поставити менеджера в цій компанії», – наголосив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: