Замах на Войціцьку: в країну повернулися часи злочинності та бандитизму – експерт

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

У тому, що відбувається в країні, велику роль відіграє зниження соцстандартів і зменшення кількості робочих місць. Людям банально нема за що жити й часи бандитизму повертаються.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи заяву нардепа Вікторії Войціцької про замах на життя її родини.

«Такі замахи трактуються Кримінальним кодексом як напад на державну особу й там чітко йде класифікація, хто потрапляє під цю категорію: нардепи, Президент, глава парламенту, глава уряду та члени центральних органів виконавчої влади. Мінімальна санкція, яка передбачена цією статтею, – не менше 7 років позбавлення волі», – констатував Биков.

Також, на його думку, не варто пов'язувати цей замах із групою «Приват».

«Група «Приват» не займалася би просто замахом. Якщо вони щось здійснюють, то завершують це. Грубо кажучи, служба безпеки групи «Приват» є однією з найкращих спецслужб в Україні, і якби вони були причетними до такого роду інциденту, сумнівно, що їхнє завдання не було б реалізоване», – пояснює він.

На його думку, потрібно розслідувати версію про те, що замах планували не на Войціцьку. Другий варіант – замах пов'язаний з її діяльністю.

Як підкреслив експерт, за тієї політики, яку проводить сьогодні влада, 90-ті здадуться нам благополучним періодом.

«Насправді, 90-ті закінчилися. Зараз прийшов період 2014 року, коли в Україні реально підірвана правоохоронна система, величезна кількість колишніх міліціонерів опинилися просто на вулиці, а це люди, які знають, як вчинити злочин так, щоб залишитися без покарання. Не виключено, що ці люди підуть до злочинних угруповань і будуть займатися бандитизмом», – розповідає Биков.

Як відомо, Вікторія Войціцька є членом парламентської комісії з питань майбутнього та міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти». Також вона бере участь у розслідуванні нафтогазових схем.

Нардеп Ігор Луценко пов'язав цей замах із заявою Войціцької до НАБУ проти «Укрнафти».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: