Чому Путін вивів війська із Сирії? Думка експерта

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

В цьому рішенні не варто шукати помилкових зв'язків, як, наприклад, прив'язку до виборів у Казахстані або ціль з новою силою взятися за Україну. Це жодним чином не пов'язано.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи інформацію про те, що вчора президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення російських військ із Сирії.

«Жодна велика країна не хоче повторювати того, що Радянський Союз зробив у Афганістані, а США – в Іраку», – констатував Федута.

«Ніхто не хоче переходити до затяжних наземних операцій. Це означає брати на себе відповідальність за територію, людей і власні війська. Одна справа війна за допомогою декількох бойових підрозділів військової авіації й зовсім інша – вводити танки й піхоту. РФ не хоче цього і їм сьогодні це не потрібно», – пояснив він.

Європа втомилася терпіти Путіна – аналітикПолітичний аналітик проаналізував інформацію про те, що президент РФ Володимир Путін може обійти санкції через західні банки.

За його словами, незалежно від усієї кон'юнктури було зрозуміло, що це і є головною причиною, через яку РФ не буде довго затримуватися в Сирії.

«РФ потрібно було показати Заходу, що вона готова заступитися за Асада, захищатиме своїх сателітів. У підсумку Асад сів за стіл переговорів із Заходом, куди раніше його не пускали», – переконаний він.

Додамо також, сам Путін заявив, що «завдання, яке він ставив перед армією, в цілому виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: