Україна виконала всі зобов'язання візової лібералізації з ЄС

Читать на русском
В Україні нарешті запрацює скандальний закон про електронне декларування майна чиновників.

Президент України Петро Порошенко вночі підписав змінений закон про електронні декларації, чим офіційно завершив дорожню карту для візової лібералізації з Європейським Союзом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Скандально відомий закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру в 2016 році», а простіше кажучи про е-декларації, нарешті був підписаний Порошенком. Це означає, що офіційно Україна виконала дорожню карту для візової лібералізації з ЄС.

Пристрасті навколо НАЗК: чому чиновники бояться електронного декларування?У 2015 році було створено 6 спеціальних антикорупційних органів. Один з таких – Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК), яке ніяк не може почати роботу.

«В 2016 році цей закон набуває чинності. Заповнювати декларації чиновники будуть у 2016 році, й відповідальність буде наступати в 2016 році. У вашій присутності я підписую цей закон», – наголосив Президент.

Нагадаємо, вчора, 15 березня, Верховна Рада України ухвалила закон про електронне декларування з президентськими поправками. За відповідне рішення проголосувало 278 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: