Члени НАЗК не змогли вночі дообрати своїх колег

Читать на русском
Троє членів Національного агентства з протидії корупції виявилися незадоволені кандидатурою Руслана Рябошапки.

Сьогодні вночі члени Національного агентства з протидії корупції не змогли вибрати відсутніх учасників.

Як передає «Слово і Діло», про це члени виборчої комісії НАЗК розповіли «Європейській правді» після свого засідання.

За їх словами, конфлікт стався навколо пропозиції обрати в НАЗК колишнього заступника міністра юстиції Руслана Рябошапку. За нього проголосували 5 із 8 членів комісії. Троє поставили кандидату найнижчий бал, чим заблокували його обрання.

Перший заступник глави Мін'юсту Інна Севастьянова аргументувала свій низький бал Рябошапці не професійною некомпетентністю останнього, а тим, що кандидат «співпрацював із Лавриновичем». Сам Рябошапка заперечує заяву Севастьянової.

Порошенко підписав не весь пакет «безвізових» законівПетро Порошенко підписав лише 3 з 4 законів так званого «безвізового» пакету законопроектів.

Більшість членів НАЗК звинуватило Лесю Шевченко та Віктора Шлінчака, які також виступили проти обрання Рябошапки, в упередженості та представленні інтересів Мін'юсту. Не досягнувши згоди в емоційній суперечці, члени НАЗК оголосили про перерву до сьогоднішнього вечора.

Як повідомляло «Слово і Діло», народний депутат Віктор Чумак відмовився від роботи в Національному агентстві з питань запобігання корупції, чим позбавив агентство кворуму.

Нагадаємо, створення Національного агентства із запобігання корупції та впровадження електронного декларування – дві останні вимоги Євросоюзу для надання Україні безвізового режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: