Фонд держмайна влаштує на тижні розпродаж держпідприємств

Читать на русском
Фонд державного майна України знизив ціни на деякі держпідприємства, що підлягають приватизації.

Фонд державного майна України цього тижня проведе аукціони з продажу акцій державних підприємств зі знижкою 50-60%.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі ФДМУ.

Причину такого зниження цін на пакети акцій держпідприємств у Фонді пояснюють тим, що винесені на розпродаж об'єкти виставлялися на торги понад 10 разів, але так і не знайшли своїх покупців.

«Саме тому, згідно з процедурою, 22 з них було вирішено виставити на продаж зі знижкою 60%, дев'ять – зі знижкою 50%, а ще три – на аукціон за методом зниження ціни», – повідомляють у Фонді.

Російськім інвесторам відмовлятимуть у приватизації українських держпідприємствПопри можливу вигідність пропозицій від російських інвесторів приватизації українських державних підприємств уряд буде їм принципово відмовляти.

У ФДМУ зазначають, що минулого тижня ці об'єкти виставлялися на продаж зі знижками від 30 до 50%. Проте через відсутність покупців аукціони не відбулися.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що Президент України Петро Порошенко 4 березня підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації», який Верховна Рада ухвалила 16 лютого цього року.

Нагадаємо, Фонд держмайна України розпочав підготовку до приватизації чотирьох об'єктів енергосистеми України: Миколаївського, Хмельницького, Харківського та Тернопільського обленерго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: